عوامل موثر در نارسا خوانی دانش آموزان 09143162621 , 09146590651
عوامل موثر در نارسا خوانی دانش آموزان
مشکلات حوزه دید
تحقیقات انجام یافته حاکی از آن است. میزان و شیوع نارساییهای بینایی در میان دانش آموزان "نارسا خوان" تفاوت چندانی با شیوع آن درنزد سایر کودکان مشابه که در زمینه خواندن از توانایی خوبی برخوردارند ندارند.
مشکلات زبان
بررسیهای به عمل آمده حاکی از آن است که 86 درصد دانش آموزانکه به عنوان نارسا خوان شناسایی شدهاند دچار اختلال جدی در زبان شنیداری بودهاندوجود اختلال در زبان شنیداری سبب شده است که این قبیل از دانش آموزان نتوانند بهگونهای که انتظار میرود ارتباط یا پیوند صمیمی بین شکل شفاهی و مکتوب کلمه برقرارکند.
مشکلات بصری - فضایی - حرکتی
با وجود مشکلاتی که افراد نارسا خوان عمومادر زمینه زبان شنیداری دارند، اختلالات بصری - فضایی - حرکتی ، در بین دانش آموزاننارسا خوان چندان شیوع قابل توجهی ندارد. بررسیهای انجام شده نشان میدهد کهتقریبا 5 در صد افرادی که به عنوان نارسا خوان شناسایی شدهاند دارای نارساییهاییدر زمینه بصری - فضایی - حرکتی بوده و به سبب همین اختلالات در ترکیب و سازمانکلمات و جملات و درک علائم فضایی با مشکل مواجه هستند.
نارسا خوانی و سیستم مگنوسلولار
جان استین (Austin) از نظریه پردازان مهم مبحث نارساخوانی است و فرضیه اش بر اهمیت سیستم مگنوسلولار در فرایند خواندن و نقش بدکارکردی آن در ایجاد مشکلات خواندن تاکید می کند. وی به منظور درمان اختلال خواندن بر استفاده از فیلترهای رنگی پای می فشرد
"یک عضو هیات علمی دانشگاه آکسفورد گفت: 10 درصد کودکان علاوه بر توان یادگیری و سلامت هوش با مشکلات بینایی و شنوایی مواجه اند. به گزارش ایرنا به نقل از ستاد خبری چهارمین همایش بین المللی علوم شناختی ، جان استین در مراسم افتتاحیه این همایش افزود: بیشتر این کودکان با اختلال رشد عصب های مگنوسلولار بینایی و شنوایی مواجه هستند و بیشتر ابراز می کنند که قادر به شنیدن و یا دیدن درست کلمات نیستند. این پژوهشگر اظهار داشت: عصب مگنوسلولار مسوول هدایت توجه دیداری و شنیداری و حرکات چشم در طول خواندن و مرتب کردن درست حروف و صدای کلمات است. استین با تاکید بر درک جدید از مشکلات پردازشی عصبی دین لکسی گفت: درک مشکلات پردازشی عصبی منجر به ابداع روش های درمانی بسیار موثری همچون فیلترهای رنگی و آموزش موسیقی هدفمند شده است
09143162621
09146590651
دکتر جعفر
معصومی دکترای
تخصصی گفتاردرمانی از دانشگاه تهران
www.گفتاردرمانی.com
www.goftardarmaniazarbaijan.com
www.goftardarmanitabriz.com
https://telegram.me/jafarmasumi
https://www.instagram.com/goftardarmani_tabriz/
https://twitter.com/masumislp