راهکارهای درمان اتیسم / اوتیسم 09146590651 و 09143162621
راهکارهای درمان اتیسم / اوتیسم
درمان اتیسم / اوتیسم
2-10-1 درمان رفتاری اتیسم / اوتیسم[1]:
برای اختلالات طیف اتیسم درمان واحدی وجود ندارد. در مورد تاثیرات مثبت بیشتر رویکرد های درمانی اتیسم (اوتیسم)چهار دهه ی قبل شواهد تجربی کافی وجود ندارد. بیشتر این روشهای درمانی اتیسم (اوتیسم) براساس تئوریهای علت شناختی خاصی طراحی گردیده است برخی از این شیوه های درمانی اوتیسم (اتیسم) مانند شنا کردن همراه دلفین ها سریع از بین رفتند و برخی مانند درمانهای اجتنابی (آزارنده)[2] با طی مدت زمان زیادی از بین روشهای درمانی اتیسم (اوتیسم) حذف گردیدند. درمانهای کنونی اوتیسم (اتیسم) ساخت دار، چند تخصصی و هدفمند هستند که در آنها رویکرد های رشدی با مداخلات اولیه، آموزشهای ویژه، برنامه های رفتاری، آموزش مهارتهای ارتباطی و اجتماعی، و مداخلات موثر بر روان (روانگردان) مورد استفاده قرار می گیرد. درمانهای اتیسم (اوتیسم) چندجانبه خانواده، مراقبین و متخصصان راهمراه خود دارد (آورییر، برستن و بروستنگ، 2000). رویکردهای درمانی عمده اوتیسم (اتیسم) عبارتند از:
رویکرد های رفتاری که برای درمان کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم (اوتیسم) به کار می رود در طول سه دهه ی گذشته با موفقیت به کار رفته اند. امروزه مشخص گردیده است که تکنیک های رفتار درمانی باعث کاهش رفتار های نامناسب اتیسم (اوتیسم) و افزایش مهارت های شناختی اوتیسم (اتیسم) ، رفتاری اتیسم (اوتیسم) واجتماعی در تعدادی از افراد مبتلا به اتیسم (اوتیسم) گردیده است.
2-10-1-1رویکرد های سنتی:
در روشهای رفتار درمانی سنتی اوتیسم (اتیسم) مشکل در رفتار هدف مورد مطالعه قرار می گیرد و محیط به گونه ای دستکاری می گردد که باعث افزایش، کاهش و یا حفظ رفتار هدف گردد. این رویکرد درمانی اتیسم (اوتیسم) به اسم روش ای.بی. سی[3] شناخته می شود. ابتدا رفتار هدفی که باید تغییر داده شود مورد مطالعه قرار می گیرد و سپس اولویتها یا نتایج رفتار و یا هر دو دستکاری می گردد. روشهای درمانی که برای درمان اختلالات طیف اتیسم / اوتیسم به کار می رود معمولا برای دو هدف عمده طراحی گردیده است: الف- کاهش رفتارهای افراطی (مانند رفتارهای خود تحریکی و رفتارهایی که باعث خود آسیبی فرد می گردد) ب- افزایش توانش های رفتاری (مانند مهارتهای توجهی، اجتماعی و زبانی). روشهای رفتاردرمانی رایج اوتیسم / اتیسم ترکیبی از آموزش مهارتهای جدید و سرکوب رفتارهای نادرست می باشد.
دکتر جعفر معصومی
دکترای تخصصی گفتاردرمانی از دانشگاه تهران
راههای تماس 09146590651 و 09143162621
http://www.گفتاردرمانی.com گفتاردرمانی آذربایجان
تلگرام: گفتاردرمانی در آذربایجان و تبریز اینیستاگرام: گفتاردرمانی تبریز در آذربایجان
توییتر: گفتاردرمانی تبریز