هفت راهکار برای بهبود روان خوانی دانش آموزان در گفتاردرمانی تبریز در آذربایجان 09146590651 و 09143162621
هفت راهکار برای بهبود روان خوانی دانش آموزان
یکی از مهارتهای بسیار مهم برای کودکان و دانش آموزان مدرسه رو مهارت روان خوانی می باشد این مهارت در پیشرفت و درک دانش آموزان بسیار مهم است. راههای متعددی برای اینکار وجود دارد و ارزیابیها و درمانهای تخصصی ویژه. اما در پایین به نکاتی اشاره میکنیم که والدین و مراقبین کودک برای بهبود مهارتهای روان خوانی می توانند در منزل انجام دهند اگر بعد از انجام آن همچنان مشکل باقی بود میتوانید از متخصص گفتاردرمانی کودک (goftardarmani) و یا متخصص گفتاردرمانی بزرگسالان (goftar darmani)کمک بخواهید. مرکز تخصصی گفتاردرمانی دکتر معصومی در تبریز و آذربایجان نیز ابتدا با ارزیابیهای ویژه و تخصصی به تعیین سطح کودک پرداخته و سپس با آخرین متدهای درمانی و روشهای ویژه این مرکز همراه با متخصصین تحصیلکرده و مجرب در خدمت والدین و دانش آموزان عزیز می باشد.
۱.کتابهایی با موفقیت بالا را انتخاب کنید.
دکتر ریچارد آلینگتون، استاد آموزش و پرورش در دانشگاه تنسی می گوید:” کودکان و نوجوانان باید با ۹۹ درصد دقت بخوانند و یا باید از هر ۱۰۰ کلمه تنها یک کلمه را جا بیاندازند. هنگامی که در حال انتخاب کتابی برای کودک خود هستید، از او بخواهید یک یا دو صفحه از کتاب را بخواند و هرکلمهای که مشکل در خواندنش دارد را با انگشت نشان دهد . اگر او بیش از یک کلمه را با انگشت نشان داد، کتاب بیش از حد سخت است.
۲.نوبتی بخوانید:
خواندن متشرک کتاب ها یی را انتخاب کنید که دیالوگ های زیادی دارند و یا به نوبت، پاراگراف و یا صفحاتی از کتابی را بخوانید که در سطح کودکتان باشد .آدامز می گوید، درطول خواندن مشترک، به فرزندتان درک داستان و مدل سازی روان خوانی را می آموزید، در حالی که آنها شناخت کلمات و الگوهای املایی را نیز یاد می گیرند.
۳.به کودکتان کتابداری را بیاموزید.
اجازه دهید کودک خودش انتخاب کند که چه می خواهد بخواند، هرکلمه چاپ شدهای در وب سایت و یا در کتاب آشپزی روانی خوانی در مغز آنها را تقویت میکند. آدامز می گوید، اگر فرزندتان میخواهد کتابی بالاتر از سطحش بخواند، به او بگویید که با هم بخوانید.
۴.تمرین “خواندن عمیق”!
برای تمرین خواندن فرزندتان، به گفته دکتر تیموتی راسینسکی، استاد خواندن در دانشگاه ایالتی کنت و نویسنده کتاب “روان خوان“، بر روی خواندن عمیق یا خواندن مطلبی برای چندین بار تمرکز کنید.با اضافه کردن مخاطب، خواندنی عمیق داشته باشید.کتاب شعر و یا نمایشنامه به خانه آورید تا فرزندتان ، اشعار مورد علاقه اش را بخواند و یا نمایشنامههای مورد علاقهاش برای پدربزرگ و مادربزرگ ، دوستان و خانواده اجرا کند.
۵.آهنگین خواندن کلمات
متن آهنگها را برای کودک تان فراهم کنید، تا همراه با شما آهنگ های مورد علاقه اش را بخواند و یا او را تشویق به همراهی کردن درخواندن کتاب سرود در مکان های مذهبی کنید.
۶.اضافه کردن صدا!
هنگامی که کودکتان کتابی را انتخاب میکند، صدای ضبط شده آن را نیز خریداری کنید. از او بخواهید آنقدر با صدای ضبط شده بخواند تا کاملا بدون نیاز به آن روان خوانی کند ویا بهترین راه، ضبط صدا ی کودکتان است. آلینگتون توصیه می کند، صدای کودکتان را در هنگام خواندن متن، هر بار ضبط کنید تا او متوجه بهبود در روان خوانی اش گردد.
۷.بازگشتن برای تصحیح!
هنگامی که کودکتان با شما کتابی را میخواند ،برای اصلاح کلمات، او را متوقف نکنید. اگر هر بارکه مرتکب اشتباهی می شود متوقفش کنید، او به جای درک متن به اصلاح گوش می دهد. اشتباهاتش را یادداشت کرده و در پایان فصل و یا داستان به او بگویید. از او بخواهید که کلمات را با حس بخواند و اگر او به درستی بازخوانی کرد، بسیار عالی است. اگر نه، برای حل این مشکل به او کمک کنید.
اگر همچنان مشکل ادامه داشت حتما با متخصصان گفتاردرمانی و مرکز تخصصی گفتاردرمانی دکتر معصومی در تبریز و آذربایجان مشورت نمایید تا در صورت نیاز به مداخله تخصصی همراه شما باشیم.
دکتر جعفر معصومی
اولین
دکترای تخصصی گفتاردرمانی شمالغرب غرب کشور از دانشگاه تهران
راههای تماس 09146590651
و 09143162621
گفتاردرمانی آذربایجان (goftardarmani azarbaijan)
گفتاردرمانی تبریز (goftar darmani tabriz)