تواناییهای کودکتن و نوزادان از 6 ماه تا 15 ماهگی 09146590651
هفت ماهگی:
اشیا را درداخل دهان گذاشته گاز می گیرد در می آورد و به آنها نگاه می کند مواد غذایی را با سهولت بیشتری می خورد وقتی سیر می شوند دهان خود را کاملا می بندند. اولین علایم جویدن ظاهر می شود از زبان برای انتقال غذا از یکطرف دهان به طرف دیگر استفاده می نماید. بازتاب مسدود کردن فکها متوقف می شود و سازمان عصبی- عضلانی کودک پیشرفت زیادی را از خود نشان می دهد.
هشت ماهگی:
بدون کمک به مدت یک دقیقه می نشیند سعی در خزیدن دارد ولی در کنترل پاهای خود اشکال دارد. درک کلمات آغاز می شود و قان و قون شبیه گفتار بزرگسال می شود. تقلید حرکات فیزیکی ریتمیک آغاز می گردد مانند کف زدن و تکان دادن سر.
نه ماهگی:
نشستن به ده دقیقه میرسد. خزیدن بطرف جلو ممکن است به سمت عقب حرکت نماید.تشخیص ودرک زیادی از کلمات واقعی نشان میدهد. تقلید که نخست در ارتباط با بازی بود اکنون به گفتار منتقل میشود و صداهای تولیدی توسط والدین اگر در حیطه ی واژگان قان و قونی باشد توسط کودک تقلید می گردد.
ده و یازده ماهگی:
در وضعیت نشسته کنترل خوبی دارد درک افزایش می یابد و به آموزش جواب می دهد. برای تقلید کردن به صورت آگاهانه تلاش می نماید. با شنیدن اسم خود پاسخ می دهد با دیدن خود در آینه لبخند زده و شروع به آواسازی می نماید. مهارت دست بسرعت در حال پیشرفت است در این سن انگشت نشانه نیز پیشرفت می نماید و برای هل دادن و جستجوی داخل آنها استفاده می نماید. انگشت شست و نشانه در روبه روی هم به کار می رود.
یکسالگی:
در این سن کودک روی پاهای خود می ایستد در صورت نگه داشتن دستش می تواند راه برود. اشیا را با نوک دو انگشت خود (نشانه و شست) می گیرد. از انداختن اشیا لذت می برد. با سهولت بیشتری میجود و غذا کمتر از دهان به بیرون می ریزد.
ابتدایی ترین سن ظهور کلمه 9 ماهگی و دیرترین زمان آن 18 یا 19 ماهگی است. اگر پیش از ظهور اولین کلمه کودک راه رفتن را یاد بگیرد ظهور کلمات به تاخیر می افتد. فاصله ی بین یکسالگی تا سیزده ماهگی بهترین و مساعدترین دوره ی تکامل گفتار است.
پانزده ماهگی:
از این سن به بعد و تا حدود هفت سالگی بیشتر مهارتهای زبانی
فرد تکمیل شده و گفتار فرد به گفتار بزرگسالان شبیه می گردد
09146590651
دکتر جعفر معصومی دکترای تخصصی گفتاردرمانی از دانشگاه تهران
Tabslp.com
https://telegram.me/jafarmasumi