لکنت 09146590651 و 09143162621
لکنت:
لکنت مشکل در روان صحبت کردن است. در دوران کودکی ظاهر می شود و در موارد نادری در سنین بالاتر نیز آغاز می گردد. با قطع تولید صداها شناخته می شود و به آن ناروانی نیز میگویند. بعضی وقتها ما بعضی کلمات رو تکرار می کنیم و یا قبل از شروع گفتار "ایهم و یا هیم" می گوییم این ناروانیها مشکل مهمی نیستند.
برخی موارد لکنت روی فعالیتهای زندگی روزمره تاثیر می گذارد. هنگام انجام فعالیتهای خاص فرد در بین افراد خودش را دچار مشکل احساس می کند. برای بعضی افراد دیگر ارتباط در شرایط ویژه مانند صحبت کردن با تلفن و یا صحبت در یک جمع بزرگ مشکل است برای برخی افراد دیگر موقعیتهای دیگر مانند مدرسه، خانه و یا محیط کار مشکل ساز است. و به همین خاطر فرد خودش را از حضور در موقعیتهای خاص محروم می سازد. و این محدودیت مشارکتی به دلیل این است که فرد می ترسد که دیگران به گفتار ناروان او چه عکس العملی نشان خواهند داد. برخی از این افراد سعی میکنند که با به زبان نیاوردن کلمه ای که با اون مشکل دارند و توصیف آن کلمه و یا اصطلاحن حاشیه گویی به مشکل خود غلبه کنند. یا وانمود می کنند که از یادشان رفت چی می خواهند بگویند. و به طور خلاصه می تونیم بگیم که کناره گیری از اجتماع وابسته به عکس العمل فرد به این اختلال است.
علایم و نشانه های لکنت چیست؟
لکنت با تکرار کلمات و یا بخشی از یک کلمه و یا کشیدن صداهای گفتاری مشخص میشه. و این علامت در افراد مبتلا به ناروانی بیشتر از سایر افراد هست. برخی از افراد لکنتی خیلی با تنش حرف می زننند و یا به اصطلاح حرف از دهنشون بیرون نمی آید. یا گفتار کامل قطع میشه و گیر می کنند. گیر روی صدا و یا صداهای خاص اتفاق می افتد و یا به صداها هیچ ارتباطی ندارد. با کمی تلاش فرد با به میان انداختن برخی صداها مانند اوهوم ایهیم و ... کشیدن صداها و غیره از گیر خلاص شده و بقیه صحبت خودش را می گوید.
برخی مثالها از وقوع لکنت:
ک ک ک ک کجا میری؟
م م م م میتونم بشینم؟
راههای ارتباطی ما
09146590651 و 09143162621
www.goftardarmaniazarbaijan.com
www.گفتاردرمانی.com