عوامل موثر در بروز اختلالات صوتی و تشدید09146590651
عوامل موثر در بروز اختلالات صوتی
1- علل ارگانیک:
شامل ضایعاتی از تارآواها است که به دلیل بد یا نادرست استفاده کردن از تار آواها به وجود می آید مانند ندول، زگیل و زخم تواس و....
و شامل ضایعاتی نیز می گردد که ناشی از ضربه، تصادفات تومورها و عوامل بیماری زای دیگر به وجود می آید.
2- اختلالات هورمونی:
اختلالاتی که در اثر اختلالات غدد داخلی و یا مصرف داروها به وجود می اید و زیرو بمی صدای بیمار را تغییر می دهد و فرد دارای اخنلال صدا است.
3- علل روانی عاطفی:
بی صدایی که در اثر ضربات روحی و روانی به وجود می آید. این گونه صدمات به صدا به وسیله ی گفتار درمانی قابل درمان می باشد ولی اگر مشکلات روانی فرد حل نشود این درمان دایمی نخواهد بود.
4- علل عملکردی:
در این اختلالات ضایعه ای در حنجره مشاهده نمی شود بلکه بیمار عادت به درست استفاده کردن از صوت را ندارد مانند پییو بر فونیا
چ- اختلالات تشدیدی:
مشکل اختلال تشدید در اثر تغییر مسیر خروج هوا به وجود می آید. به دو شکل بیش از خیشومی شدگی (سایر صداها) وکمتر از حد خیشومی شدگی (مثل م و ن) مشاهده می شود.
علل بروز اختلالات تشدید:
1- شکاف لب و کام:
این عارضه در زمان جنینی بخاطر عوامل ژنتیکی و یا بیماریهای ویروسی و یا عوامل دیگر به وجود می آید. و انواع مختلف با توجه به محل شکاف و چگونگی قرار گیری آن متفاوت می باشد و تاثیرات متفاوتی را روی گفتار می گذارد. اولین اقدام جراحی است که اگر قبل از دو و نیم سالگی باشد مشکلات گفتاری کم و بعد از آن مشکلات گفتاری زیاد خواهد بود.
2- انسداد راه خروج هوا از بینی:
موجب خیشومی شدگی کمتر از حد می شود و درمان آن با رفع عامل مسدود کننده انجام می گیرد.
3- نارسایی کامی حلقی:
به علت فلجی عضلات کامی- حلقی و یا علل عملکردی تنظیم مسیر خروج هوا و تشدید صوت دچار اختلال می شود.
09146590651
دکتر جعفر معصومی دکترای تخصصی گفتاردرمانی از دانشگاه تهران
Tabslp.com
https://telegram.me/jafarmasumi