سالمندی 09146590651
سالمندی
با افزایش امید به زندگی در جوامع انسانی، احتمال بروز و مشاهده برخی ناتوانیها مانند آسیبهای شناختی خفیف، دمانس و انواع دیگر بیماریهای پیشرونده عصبی افزایش یافته است. این افزایش، هزینههای مالی، اجتماعی و عاطفی فراوانی را به خانوادهها، و دیگر افراد مرتبط با این انسانها و دولتها تحمیل نموده است. براساس آماری که سازمان بهداشت جهانی منتشر نموده است متخصصان تخمین میزنند که این بیماریها و مخصوصاً بیماری آلزایمر در سده بعدی شیوع بیشتری نسبت به ایدز، سرطان و همه بیماریهای قلبی عروقی خواهد داشت. به همین دلیل راههای سریعتر، آسانتر و غیر تهاجمیتر برای شناسایی، غربالگری و درمان این بیماران از اهمیت فراوانی برخوردار است. (تیلر و فیلیپس، [1]2008).
بدلیل اینکه آسیبشناختیخفیف عملکرد مستقل فرد را تحت تاثیر قرار نمیدهد، جزء دمانس تعریف نمیشود. بیماران مبتلا به آسیبشناختیخفیف ممکن است تبدیل به دمانس شوند و یا نشوند. تخمین زده می شود که 10 تا 20 درصد افراد بالای 65 سال مبتلا به آسیبشناختیخفیف هستند. سالانه 12 درصد از بیماران مبتلا به آسیبشناختیخفیف به آلزایمر تبدیل میشوند. علایم رایج آسیبشناختیخفیف فراموش کردن اتفاقات و مشکل در حفظ مکالمه است. این علایم ممکن است سالها بیتغییر باقی بماند یا به آلزایمر تبدیل شود یا در موارد استثنایی بهبود یابد (تیلر و فیلیپس،2008).
آسیبشناختیخفیف یک مرحله گذرا بین پیری طبیعی و دمانس است. بههمین علت شناسایی هرچه سریعتر مبتلایان به آسیبشناختی خفیف و نحوه تحول آنها به انواع اختلالات زیرگروه دمانسی، اهمیت فوقالعادهای مییابد. یافتهها در مورد آسیبشناختی خفیف به دلیل تفاوت و اختلاف دیدگاهها بسیار پراکنده می باشد (پترسون[2]، 2004).
09146590651
دکتر جعفر معصومی دکترای تخصصی گفتاردرمانی از دانشگاه تهران
Tabslp.com
https://telegram.me/jafarmasumi
https://www.instagram.com/goftardarmani_tabriz/